Ajută-i să meargă la şcoală!

În viaţa noastră de zi cu zi dăm bani. Dăm bani călugărului ca să-şi clădească o nouă biserică; dăm bani şcolii să-şi mai cumpere nişte perdele; dăm bani artistului X să mai sculpteze o chestie pe care n-o înţelegem, dar e mai bine să pari snob decât incult; dăm bani poetului Y să-şi mai scoată o carte pe hârtie în epoca Internetului. Primim scrisori, telefoane, email-uri şi, în final, dăm bani!

Lor, însă, celor 33 de copii din Bahna, n-o să le dăm niciodată bani pentru că ei n-au posibilitatea să ni-i ceară. Şi poate că nici măcar îndrăzneala necesară. 
Ca să primeşti bani trebuie să înveţi să-i ceri. Ca să primeşti bani trebuie să ştii să scrii, să ştii să convingi, să ai accces la mijloacele de comunicare în masă.

Iar cei 33 de copii din Bahna n-au nici măcar încălţaminte în picioare ca să poată merge la şcoală. Şi atât ar avea nevoie, de nişte perechi de ghete pe care nu le mai poartă copiii noştri şi poate nişte rechizite. Nişte pixuri, nişte caiete. Poate şi nişte haine pe care nu le mai poartă copiii noştri. 
Noi însă n-o să le dăm nimic! Pentru că noi ştim că o astfel de investiţie e total lipsită de ROI (return of investment), pentru că acei copii n-or să vină să se pozeze cu noi, ca noi să punem cu mândrie poza pe Facebook, gen: "Iată ghetele lui Bogdănel, acum le încalţă un copil sărac!". Acei copii, dacă le dăm o pereche de ghete, n-or să facă altceva decât să meargă la şcoală.

Acei copii, dacă le dăm un caiet sau un pix, n-or să ne scrie scrisori de mulţumire, pe care să le scanăm şi să le afişăm cu mândrie în site-urile noastre. Ei or să meargă la şcoală şi îşi vor lua notiţe cu pixurile noastre şi vor rezolva exerciţii pe caietele noastre. Şi poate că n-o să mai auzim niciodată de ei. Şi apoi, la urma urmei, câte lucruri auzim noi despre oamenii cumsecade?

Mi-ar plăcea să vă pot spune cu convingere că dacă dai azi ceva unui sărac, Dumnezeu îţi va da însutit. Iertaţi-mă, nu vă pot garanta asta! Aşa că nu pot să vă spun decât ce îmi spun şi mie însumi, adică ceea ce Teodora Dămoc ne-a spus tuturor:

“Donează și ajută-i să meargă la școală”

Repet, nu e vorba de bani. Donaţi o pereche de ghete pe care copilul dumneavoastră nu le mai poartă! Donaţi un ghiozdan, dacă copilului dumneavoastră îi prisoseşte! Donaţi un pix măcar! Ajutaţi nişte copii să meargă la şcoală!

Pentru detalii, accesaţi: (http://beestrong.ro/2015/10/pe-tine-ce-te-impiedica-sa-ajungi-unde-vrei-doneaza-si-ajuta-i-sa-mearga-la-scoala/)

 

Adaugă comentariu nou