Cum am fost eu la Jin-Fu - fastfood-ul chinezesc

Vis-a-vis de Camera de Comert si Industrie, lângă One Moment s-a deschis un fel de fast-food cu mancare ...chinezească.
Aspectul interior sugerează mai degrabă austeritatea revoluţionar chineză decât China Imperială; pereţi albi, nedecoraţi, mese şi scaune ca de fast-food.
Am intrat pe la ora 16.30. Localul, de altfel, era destul de populat, vreo 3-4 înşi erau deja înaintea mea la rând. În vitrină multe soteuri de legume - s-or chema ele într-un fel, majoritatea conţinând şi niste ciuperci negre, numite "urechi de lemn". Asortimentul e completat de celebrele "pacheţele de primăvară", chipsuri de creveţi (fix ca ăia vietnamezi pe care-i găseam înainte de '89), pui Shanghai  şi pui crocant în sos dulce acrişor. Ca desert am remarcat nişte  gogoşi care pe interior aveau o cremă de genul Nutellei ămpachetată în foi de plăcintă. Desertul se numea "ciocolată prăjită".
Când am ajuns la rând, puiul crocant se terminase, şi după o vreme n-a mai intrat niciun alt client, aşa că am avut timp să mai conversez cu vânzătoarea. Fata habar n-avea ce conţin flacoanele cu sos, scoase la vânzare cu 1 leu, nu prea avea habar de reţetele de acolo şi se îmbujora peste măsura la fiecare întrebare adresată. Ştia însă cu siguranţă că nu există preparate din carne de pisică, şarpe ori căţel, că toată carnea e de pui sau d eporc şi că sote-urile alea sunt (majoritatea) de post.
Cel mai haios moment a fost că (eu insistând cu puiul crocant în sos dulce acrişor) a venit un bucătar, a luat tava cu pui Shanghai şi peste 2 minute a adus-o înapoi cu toate bucăţile unse cu sos dulce acrişor. Astfel am aflat şi eu cum se face puiul crocant cu sos dulce acrişor - e suficient să torni sos peste puiul Shanghai. :)   Gogoşile alea aveau pe alocuri aluat crud pe interior, chipsurile şi pacheţelele erau acceptabile, despre pui tocmai v-am povestit. Cam asta e prima impresie, a doua n-o să mai fie deloc!

 

Adaugă comentariu nou