Despre oameni frumoși

   Să nu ne lăsăm amăgiți de cotidian, ”oamenii frumoși” chiar există! Oamenilor frumoși la suflet chiar le pasă de cultură și de lumea pe care o vor lăsa urmașilor lor. Oamenii frumoși la suflet învață meserii, fac performanță, câștigă bani din munca lor și din acei bani fac și lucruri minunate pentru comunitatea în care s-au născut și pentru societate în general.
   Un om frumos e Romeo Dumitrescu, cel care, din bani proprii, a achiziționat în Moinești și-n Poduri o serie de terenuri agricole, nu ca să le comaseze și să le vândă mai scump mai târziu, nu ca să facă vreun business cu ele ci ca să salveze încărcătura arheologică din subsol.
   Sub Dealul Ghindaru sunt urmele unei așezări dintr-o civilizație care a trăit cu câteva mii de ani în urmă, sub câmpul pe care țăranii plantau porumb sunt urmele unui sat din cultura Cucuteni - Tripolye. Ca să salveze încărcătura arheologică, Romeo Dumitrescu a cumpărat cât teren a putut acolo.
   Ce credeți că vrea să facă el acum? Vrea să-l vândă Statului? Nu! Vrea să-l doneze! Doar că vrea să-l doneze unei instituții sau unei autorități care să-și asume exploatarea științifică a sitului arheologic de acolo.
   Știți de câți bani ar avea nevoie Primăria Moinești pentru a administra situl arheologic? Vreo 25.000 de euro pe an. Adică cam cât un concert Bregovici, ca să prezentăm exact proporțiile...
   Oamenii frumoși există și ei fac lucruri minunate cu banii lor. Oamenii frumoși nu îți bagă întâi mâna buzunar ca din banii tăi să-ți arate ulterior cât de geniali sunt ei. 

  Să-mi fie rușine că am uitat de un astfel de om! Să ne fie tuturor rușine de oamenii cu adevărat frumoși pe care-i tot uităm, grăbindu-ne să le dăm girul celor ce ne umplu cotidianul!      
Mai multe puteți cititi aici,  în articolul lui Cătălin Bocancea.

Adaugă comentariu nou