Intelectualii lu' Ceausescu

Când, de zeci de ani, te învârti în aceleași cercuri de proletcultiști, închinându-te împreună cu aceștia la icoana lui Stanislavski, cum naiba sa știi cine e Nick Mancuso?

Cum naiba sa taci dracului din gura atunci când tu, mare actor, sau mare om de cultura - în general, ești în sala și alții sunt pe scena? Nu, tu trebuie sa vorbești mult, sa vociferezi, pentru ca fraierii de lângă tine n-au venit pentru spectacol ci au venit sa-ti admire măreția.

Si, atunci când spectacolul se termina, cum sa te ridici în picioare alături de ceilalți? Ca doar tu nu ești proletar neinstruit ca sa te impresioneze orice prostie. Tu ești om de cultura, artist ori critic, si tre'sa stai jos. Sa vadă lumea ca stai jos! Asta dacă n-ai fost suficient de măreț sa ieși în timpul spectacolului - evident, într-un moment in care e liniște si sala e luminata, ca sa poți stârni măcar rumoare.

Personalităților acestora, cărora le place sa joace în spectacolele altora, fiind luate de comuniști "de la coada vacii" și fiind școlite în locul copiilor celor duși la Canal; lor nu le place liniștea. 
Ei au nevoie sa vorbească, fiind ca, atunci când se așterne liniștea, cei din jur pot auzi cum le cântă greierii în călcâie.

Adaugă comentariu nou