Iohannis, ai chef să intri în istorie? Demisionează! Sau: ”Hai, pa!”

Când, la referendumul din 2012, datorită (din cauza) domnului Ioan Rus și a evidențelor domniei sale cu privire la populația României, Traian Băsescu nu a fost demis, v-am spus că e cel mai bun moment ca Antonescu să rupă USL-ul, să acuze PSD-ul de blat cu Băsescu și să ducă PNL-ul singur la parlamentarele din toamnă.  Cred și acum că PNL-ul ar fi făcut  în acel moment peste 40%! 

Acum apare o nouă fereastră de oportunitate. Datorită (din cauza) deciziei CCR, președintele Iohannis e într-un impas ce ține de conștiință. 
Dacă președintele Iohannis demisionează ACUM, până la sfârșitul anului e timp să se facă anticipatele iar noul președinte va putea administra președinția românească a Uniunii. Doar că noul președinte va fi, din primul tur, tot Iohannis. Asta, dacă demisionează, desigur! :)

Iar în campania din toamnă va putea propune „proiectul lui de țară”. Fie republică parlamentară, fie republică prezidențială, fie monarhie (că tot ne agităm). 

Imaginați-vă un președinte demn care demisionează și revine glorios cu un concept de Românie Nouă (gen „a V-a republică franceză”). Cine să-l contracandideze? Dragnea? Doamna Firea? :) :) 
Imaginați-vă un președinte care mobilizează la vot pe ritmul imnului „acum ori niciodată”, alegerile pentru președinte fiind, cel mai probabil, în jurul zilei de 1 decembrie, adică la fix 100 de ani de la Marea Unire!

Iohannis, ai chef să intri în istorie? Demisionează! Sau, hai pa!

Adaugă comentariu nou