Iubesc Theaterstock dar îi disprețuiesc pe fripturiști!

Facem petiții și ne dăm cu fundul de pământ ca niște copii isterici cărora li s-a luat finanțarea la jucării, când, de fapt, răspunsul e clar pentru toată lumea și e cunoscut de aproape un an de zile.
NIMENI NU E ÎMPOTRIVA FESTIVALULUI! Toți băcăuanii își doresc festivalul de teatru, fie că se va numi Theaterstock, fie că se va numi altfel. (Se pare că doamna Sigartău are ceva pretenții pecuniare față de folosirea numelui) Problema nu e că n-ar vrea cineva să se facă festivalul, problema e că unii își pun întrebări serioase față de modul de cheltuire al banilor. Atât!

Această campanie de polarizare, prin care sunt catalogați ca dușmani ai festivalului toți cei care au îndoieli cu privire la capacitatea managerială ori buna credință a Ancăi Sigartău nu face decât să submineze festivalul în sine. 

Treziți-vă oameni buni! Nimeni nu e împotriva festivalului! Avem nevoie de festival! Merităm acest festival, nu suntem ultimii maimuțoi sălbatici, coborâți azi noapte din copac. Dar e vorba de banii noștri și avem dreptul să știm ce s-a întâmplat cu ei.
A trecut aproape un an de zile de când o organizație privată (Muze Colorate) a încasat niște sponsorizări în numele festivalului și nici până acum nimeni nu ne-a spus ce s-a întâmplat cu aceste sponsorizări. Câți bani s-au obținut, ce s-a făcut cu acei bani?

Apoi, să nu uităm că Teatrul Municipal a rămas cu datorii în urma festivalului. Datorii pentru care acum Teatrul va trebui să plătească și niște penalități. De fapt, nu Teatrul, ci noi vom plăti acele penalități, pentru că noi suntem cei care prin taxele pe care le vărsăm la buget, finanțăm Teatrul. Ca finanțatori ai festivalului, nu merităm să ni se dea niște explicații? 

Se pare că există deja un grup de oameni bine conturat, care a stat în preajma doamnei Sigartău în timpul ediției trecute. Se poate să-i fi văzut și dumneavoastră vara trecută, așteptând cuminți pe la terase ca doamna să le mai arunce câte-o bere. Se aude că acești oameni urlă acum cât îi țin plămânii că fără Sigartău o să ne ia dracu și o să murim proști. Aceștia ne înjură și ne denigrează dacă punem întrebări. Pentru mine acești oameni nu mai au nicio credibilitate până nu ne explică ce s-a întâmplat cu banii pe care Teatrul i-a virat către Asociația Muze Colorate și cu banii pe care sponsorii i-au virat către Asociație, bani care n-au mai ajuns la Teatru. Pentru mine acești oameni nu mai au nicio credibilitate până nu ne spun dacă au încasat și cât au încasat de la Asociația Muze Colorate cu ocazia festivalului.

În final, doamna Sigartău, organizând festivalul, a făcut un lucru frumos, dar mie îmi este din ce în ce mai greu să cred că l-a făcut dezinteresată și cu bună credință. Bacăul merită festivalul și trebuie să-l aibă. Poate nu neapărat în august, când toată lumea e în concediu, ci mai în toamnă. Poate nu neapărat două săptâmâni ci doar o săptămână. Astea-s amănunte.
Întrebarea este, îi lăsăm pe aceiași oameni să se joace cu banii noștri? Nu mai e nimeni în stare în orașul acesta să organizeze așa ceva? Chiar atât de jos suntem?

Nu, nimeni nu e împotriva festivalului, doar că unii dintre noi sunt împotriva fripturiștilor și a pupincuriștilor care nu știu să trăiască altfel decât parazitând banul public, șantajând și scriind la comandă. Băieți, cred că v-ați luat țeapă! Bacăul nu vă mai dă niciun ban. La muncă! :) 
 

Adaugă comentariu nou