Redaţi-ne Gala STAR!

Gala Star e un brand construit cu greu în ultimii zece ani! Doamna Sigartău a schimbat numele festivalului, ştergând cu buretele zece ani de branding consistent. Zece ani de muncă! Doar regii din vechime mai făceau aşa ceva, când voiau să şteargă din minţile supuşilor amintirea predecesorilor lor.
Redenumirea Galei Star a fost un lucru odios ce îmi aminteşte de ceea ce au făcut comuniştii, când au rebotezat Braşovul în Oraşul Stalin sau Oneştiul în Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Dar, trecând peste aceste aspecte, să rămânem în zona marketingului. Se rosteşte mult mai uşor "Gala Star" decât o denumire de genul "Festivalul Naţional al Recitalurilor ...". 
"Gala STAR" e o memă care, ca orice memă, s-a fixat! Şi, decât să fie distrusă, mai bine să fie dusă din zona de brand în cea de metabrand. 

Cred ca cea mai buna solutie e sa existe un festival cadru intitulat "Gala Star" în interiorul căruia sa fiinţeze (ca secţiuni) Gala Internaţională de Recital Dramatic "Valentin Silvestru" (ediţia XX şi cât o fi), alături de Concursul de Dramaturgie - Monodramă "Valentin Nicolau" ediţia a III-a, alături de Concursul de fotografie de spectacol "FotoStar" şi alte viitoare secţiuni. 
Astfel, numele înaintaşilor ar fi onorat, istoria ar fi apreciată şi în acelaşi timp, brand-ul ar fi consolidat.

Vă rog, vă implor pe voi cei din conducerea Teatrului Municipal Bacovia, redaţi festivalului numele său firesc. Daţi-ne înapoi "Gala STAR"!

Sau, măcar scoateţi stelele de pe trotuar, că dacă tot aţi schimbat numele festivalului, după cum bine observa cineva, stelele nu-şi mai au rostul! 

Adaugă comentariu nou