Regele Mincinosilor

Pe la ora 20.00, Mirela a iesit cu Dragos si ne-am intalnit in Piata Tricolorului. Avand inca in amintire spectacolele de strada de la Theaterstock, Dragos, destul de dezamagit, ne-a spus: "Nu-mi place spectacolul ăsta!" 
Ce să-i spun copilului? Cum să-i explic că nici mie nu mi-a plăcut? Cum să-l învăț să nu fie spectator, când eu însumi n-am făcut altceva în ultimii 20 de ani? 
Am încercat să-i spun că e un spectacol special în care fiecare dintre noi trebuie să învețe să spună ce vrea. Parcă luminat, copilul mi-a zis: ”Eu vreau să-l văd pe Regele Mincinoșilor!” (E o piesă de teatru unde Dragoș trebuia să ajungă, dar n-a mai fost pentru că, fiind doliu național, piesa nu s-a jucat)
Când a auzit ce mi-a zis copilul, cineva din spate a râs. N-am mai spus nimic. Copilul cumva mi-a deschis mintea. Regele Mincinoșilor trebuie sfidat!
Dacă și mâine e miting, nu stați acasă! Veniți în stradă! Veniți să-l privim în ochi pe Regele Mincinoșilor - oricine ar fi el și ori unde se va fi ascuns ori se va fi cocoțat!

Adaugă comentariu nou