Sistemul contraataca!

Oameni noi in politica nu inseamna neaparat oameni onesti! In final, vechi sau noi, politicienii sunt asemenea poporului care i-a ales. Iar poporul asta, vorba unui arhitect, a construit o tara in care "pana si peisajul te fura".

De ce totusi majoritatea campaniilor si initiativelor civice incearca sa ne convinga ca tot aia vechii sunt mai buni? Dintr-un simplu motiv ce tine de eficienta. Cand ai o afacere cu statul, stii clar cu cine tre'sa tratezi. Cand ai o afacere cu municipalitatea, stii ca ai nevoie de voturile consilierilor. Nu conteaza din ce partid e fiecare dintre ei. Uneori nici ei nu mai tin bine minte. Oamenii fiind tot aia, resorturile sunt cunoscute iar butoanele sunt consacrate.

Cand vine unul nou, nu e vorba ca "sistemul" n-ar sti tabla impartirii, sistemul e pregatit sa-l includa si pe "omul nou" la masa imbelsugata a bugetului. Problema e ca daca omul nou nu e cunoscut de ceilalti, sistemul se teme sa-i faca oferta. Daca e vreunul nebun care ...da schema in vileag. Sau, bine, cinstit n-o fi, ca e greu in tara asta sa fii si corect si sa mai castigi si alegerile, dar daca are alte interese si-i toarna?

Aceasta frica de nou, aceasta incapacitatea de adaptare ne arata ca e adevarat, da, s-a incheiat o epoca in politica noastra. Sistemul corupt si-a epuizat resursele. Dupa 25 de ani de fertilitate, sistemul a intrat la menopauza. El are nevoie NEAPARAT de sange proaspat!

Precum familiile nobiliare din vechime, care, dupa secole de endogamie, din cand in cand, luau pentru fii lor fete din popor, la fel, sistemul va permite in primavara si-n toamna viitoare accesul la functii unor tineri de care inca n-am auzit. Si prin PSD, si prin PNL, vom vedea, atat la locale cat si la alegerile generale, ca pe liste, PE POZITII ELIGIBILE vor fi trecuti tineri despre care n-a auzit nimeni. Desigur, cei care detin INCA puterea in teritoriu se vor opune acestor directive venite de la Centru. Ei se au pe ei insisi si pe oamenii lor, si nu vor accepta usor sa renunte la ciolan. Aici intervine rolul sanitar al binomului, care va face in PNL-ul si in PSD-ul din teritoriu curatenia necesara, astfel incat,  oameni tineri, ai nimanui, nemanjiti si neimplicati politic pana acum, sa ajunga in functii in teritoriu. 

Desigur, vor fi preferati oameni tineri veniti din paturile de jos, din familii sarace, pentru ca sistemul sa-i poata adopta si corupe in urmatorii ani. Pentru ca sistemul nu moare, el doar intra in moarte clinic apentru doi-trei ani. Sistemul doar se retrage, ca Dracula in cavou, pentru a renaste mai tanar si mai puternic, fiind hranit exact cu sangele oamenilor tineri si inocenti carora le va permite sa acceada la functii in urmatorul an!

 

 

Adaugă comentariu nou