Povestiri cu nişte câini

 

Ştiu că ceea ce urmează să vă povestesc sună antisocial şi voi da socoteală soţiei, dar trebuie să recunosc că, în materie de câini agresivi, pe mine mă doare cumva “în pix” de cadrul juridic şi de cine deţine dreptul de proprietate asupra câinelui.

Dacă eşti câine, te plimbi fără botniţă şi ai de gând doar să te uiţi urât spre copilul meu, atunci e bine să fii la zi cu ratele la asigurarea aia în caz de deces. Cât despre persoana care ar fi să hrănească sau să însoţească javra, sunt şanse mari ca în cadrul întânirii noastre să o fi convins deja să încerce bucătăria fusion.  Că daca-i fac javra biftec tartar şi-o pun să o mănânce, se cheama fusion dintre bucătăria englezească şi cea chineză,nu?

S-ar putea ca ori câinele ori însoţitorul să fie cumva mai bine dezvoltaţi, ori s-ar putea să n-am cu cine lăsa copilul, ca să mă pot “exprima” în voie. Treaba e că eu am şi memorie bună şi mai ştiu şi ceva chimie pe deasupra. Nu multă, da’ suficientă!

In prezent, sunt responsabil de trecerea în nefiinta a trei câini comunitari si unul in proprietate. Cu aia comunitari, odihneasca-se in pace,  ca un cetatean responsabil, m-am asigurat ca javrele isi dau duhul intr-un loc public si ca nu putrezesc pe ascuns, ca sa devina focar de infectii.  

Si in prezent ca si atunci, ma consider in legitima aparare. Si, dupa modelul vestic, aplicat in Irak si prin alte parti, cred in eficacitatea loviturilor preventive. In cazul cainilor, in cazuri extreme, loviturile preventive se aplica cu un obiect ascutit in zona cefei.

Cu ală care era în proprietatea cuiva povestea e mai... diferită. Ăla a decedat ca prostu'dupa ce s-a dat cu capul de fundul unui puț de beton de pe proprietatea lu'tata. Prostul de caine, fiind ţinut dezlegat, obişnuia să sară gardul la tata în curte.

In ziua lui nefasta, a sarit sa prinda nişte chiftele pe care eu le aruncam, asa, in joaca, deasupra putului cu pricina. Dupa cum i-am zis si tatei si vecinului, nu stiu vreo lege care sa ma pedepseasaca daca vreun caine sare gardul la mine in curte sa prinda chiftelele pe care eu le arunc cu boltă deasupra unui puț betonat.

 

UPDATE

Pentru ca exista un ONG ticăloşit, Asociaţia Cuţu-Cuţu, care primeşte bani să strângă câinii, dar la câteva zile după ce-i strânge, le drumul în stradă, eu propun un slogan: "Cutu-cutu, marș la pușcărie!"

Adaugă comentariu nou