Despre educația religioasă

Educatia religioasa a copilului nu e neaparat sa se desfasoare in cladirea scolii. Educatia religioasa se poate face in familie, acolo unde familia e capabila sa ofere o astfel de educatie, dupa cum se poate face in alte locatii, la biserica sau in cluburi pentru copii etc. 
In masura in care un parinte e dispus sa-si duca plodul la cursuri de chitara sau la dansuri ori karate, probabil ca ar fi dispus sa-l duca si la ore de religie.
Mai mult, in conditiile in care scoala se termina la ora 14.00 iar munca parintilor se sfarseste pe la 16.00 sau 18.00, cred ca multe familii ar fi de acord ca BOR-ul sa le ia (in cadru organizat) copiii de la scoala si sa-i duca de la 14.00 la 18.00 la "afterschool-uri ortodoxe" unde copiii sa fie asistati in rezolvarea temelor pentru acasa si totodata sa fie si educati religios.

Solutii sunt multe, sunt la indemana BOR-ului si se pot aplica si ca un raspuns dat nevoilor sociale. 
"Problema" orelor de religie din scoli insa e generata de goana dupa bani a BOR-ului! BOR-ul nu vrea sa cheltuie bani ci sa colecteze. Ei vor neaparat ca profesorii de religie sa fie platiti de catre Stat! Aici e cheia!
Daca institutia numita Biserica Ortodoxa Romana ar alerga mai putin spre adunatul banilor si spre construitul de cladiri si s-ar concentra mai mult pe misiune si pe comunitate, atunci lucrurile ar sta altfel...

Adaugă comentariu nou